Редактор: Юлия Георгиева e-mail: [email protected]снимка Иван Бакалов, фейсбукЗаслужаваме си здравеопазването...Болниците са

...
Редактор: Юлия Георгиева e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgснимка Иван Бакалов, фейсбукЗаслужаваме си здравеопазването...Болниците са
Коментари Харесай

Иван Бакалов: Заслужаваме си здравеопазването, всички точат касата

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: [email protected]

фотография Иван Бакалов, фейсбук

Заслужаваме си опазването на здравето...

Болниците са търговски сдружения, има шефове на държавни лечебни заведения милионери, сестри с по 700 лева заплата, и някои лекари са с по 1000 лв..

Това разяснява във фейсбук журналистът Иван Бакалов. 

Ето какво написа той:

Частни лечебни заведения източват националната здравна каса, вместо да ги отбият и да ги пратят в частни застрахователни фондове (както е примерно във Англия и други буржоазен страни).

И фармацевтични компании източват касата - към 35% от нея отива за медикаменти, по-скъпи у нас, в сравнение с по света.

В лечебните заведения надписват лекувания, назначават ненужни проучвания или за несъществуващи заболявания, с цел да точат от касата. Пътеките им не стигат, лъжат и мажат. Взимат пари от пациенти, и когато са здравно обезпечени. Правят и непотребни интервенции и процедури.

И за това няма репортажи в малките екрани Вместо това - що по този начин споделил министър Кацаров за " Пирогов ", пък какво му отвърнал Балтов. И за това се карат в обществените мрежи.

Заслужаваме си опазването на здравето...

И няма да се оправи, незабавно скачат бранители на това състояние.



Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР